Team

MAAK KENNIS MET ONS TEAM

Bastiaan Soepenberg

Accountant

“Het mooie aan accountancy is voor mij de afwisseling.”

[read more=”Meer lezen over Bastiaan” less=”Inklappen”]Arjan ken ik van mijn stage bij mijn vorige werkgever en na een aantal jaren daar te hebben gewerkt ging ik met hem mee naar M2 accountants. Eerst als werknemer en sinds 2009 ben ik zelf ook voor 50 procent eigenaar. Onze eigen werkwijze bevalt mij goed. Dankzij die organisatie zijn we namelijk flexibel en werken we sneller en efficiënter.
Het mooie aan accountancy is voor mij de afwisseling. Zowel de afwisseling in de type klant waar je voor aan het werk bent, als in de soort werkzaamheden die je ervoor verricht. Hoe dichter je bij de ondernemer en zijn onderneming komt, hoe mooier het werk. Je krijgt dan veel waardering voor je werk.

De hele wereld over

Hoewel ik het werk nog steeds erg leuk vind en het een groot deel van de tijd in beslag neemt, is er natuurlijk meer. Ieder jaar probeer ik zo’n vijf tot zes weken samen met mijn vriendin te reizen. Het mooiste wat ik tot nu toe heb gezien zijn de landen die zich in Zuidoost Azië bevinden. Laos, Cambodja, Thailand, stuk voor stuk fantastische landen. Hoog op mijn verlanglijst staan Myanmar en Iran. Allebei bijzondere plekken waar je nog het échte land te zien krijgt. De toeristische plekken sla ik liever over, ook al kan een weekje all-inclusive aan het strand ook heerlijk zijn natuurlijk.
[/read]

Arjan Freriks

Accountant

“Ik wilde mijn eigen keuzes kunnen maken en dus begon ik met M2 accountants.”

[read more=”Meer lezen over Arjan” less=”Minder lezen”]Ik wilde mijn eigen keuzes kunnen maken en dus begon ik met M2 accountants. Niet meer met een dossier onder de arm naar de klant wat door iemand anders was gemaakt, geen onverwachtse facturen sturen, terug naar waar het om gaat: het werk als accountant. Bij mijn vorige werkgever was ik daar te ver vanaf geraakt. Nu hebben we een klein team zonder hiërarchie. We zijn nuchter en commercie is minder belangrijk. We hebben een heel leuk team, en dat komt misschien wel omdat we niet zo goed zijn in het aannemen van mensen. Veel collega’s zijn via-via binnen gekomen en kennen ons al, daarom past het vaak goed.
Omdat we met een klein team zijn, werken we snel. Een beslissing hoeft niet langs heel veel mensen en een klant zit altijd met dezelfde persoon aan tafel. We spreken daarom ook het liefst met klanten af. Een kop koffie erbij zorgt ervoor dat we elkaar begrijpen. Kom dus vooral langs.

En thuis?

Ik sport. Vooral hardlopen, vroeger fanatieker dan nu en dat ga je zien aan de tijden. Zo nu en dan loop ik nog een wedstrijdje van 10 of 15 kilometer en het lopen van een marathon zit nog wel altijd ergens in mijn achterhoofd. Wanneer is nog niet duidelijk, maar hij gaat er komen. Ik woon met mijn vrouw en twee zoons in Emmen. Het zijn fanatieke wielrenners. Dus als zij gaan trainen, train ik ook vaak. Mooi toch?
[/read]

Mieke Nieuwenhuis

Adviseur

“Het leuke aan de accountancy vind ik de afwisseling van taken en de verschillende typen bedrijven waar je mee te maken hebt”

[read more=”Meer lezen over Mieke” less=”Inklappen”]Het leuke aan de accountancy vind ik de afwisseling van taken en de verschillende typen bedrijven waar je mee te maken hebt. Ieder bedrijf en iedere ondernemer is weer anders. Die afwisseling maakt het werk leuk.
Ik werk sinds 2008 bij M2. Een relatief klein kantoor waardoor er sprake is van korte lijnen en we heel flexibel zijn. Professioneel maar toch met persoonlijke aandacht voor de klant, dat spreekt mij aan. De deur staat bij ons altijd open. Het belang van de klant staat bij M2 altijd centraal.
De collega’s op het werk zorgen voor een fijne sfeer! Iedereen staat voor elkaar klaar, een echt team dus.

En verder:

Ik werk drie dagen in de week bij M2. De rest van de tijd besteed ik aan ons gezin. Ook houd ik me graag bezig met klussen aan ons huis, een oud boerderijtje in Gieten, en tuinieren. Daarnaast probeer ik nog tijd vrij te maken om te sporten.
[/read]

Karlien Hoving

Adviseur

“Het bijzondere aan M2 accountants is denk ik de humor en de gezelligheid.”

[read more=”Meer lezen over Karlien” less=”Inklappen”] Na mijn studies aan de Stenden Hogeschool Emmen en de Rijksuniversiteit Groningen ben ik begonnen bij een bank. Prima werk, maar via-via kwam ik in contact met Arjan. M2 zocht iemand, en ik wilde heel graag. Lekker aan het werk in een klein bedrijf en ook nog dichtbij mijn huis in Aalden. Nu heb ik bij M2 accountants een aantal vaste klanten waarvoor ik onder andere jaarrekeningen, administratie en belastingaangiften doe.
Het bijzondere aan M2 accountants is denk ik de humor en de gezelligheid. Arjan en Bastiaan zijn denk ik het grappigst, maar de rest kan er ook wat van. Het is een jonge groep met mensen die bij elkaar passen. Ik zit erg goed op mijn plek.

En na het werk?

Voor mijn sport doe ik aan korfbal. Dat is twee keer in de week en ik rijd ook nog een keer in de week paard. Niet om te springen of dressuur hoor, gewoon recreatief.
[/read]

Sandra Wessels - Gerdes

Adviseur

[read more=”Meer lezen over Sandra” less=”Inklappen”]
Sinds mei 2017 ben ik werkzaam bij M2 Accountants. En voel me als een vis in het water. Wat een fijn kantoor. Het is informeel, open en met een leuke groep hardwerkende, professionele collega’s. Wat ik erg belangrijk vind want collega’s en sfeer bepalen voor een groot deel het plezier in je werk.

Ben al 27 jaar werkzaam in de accountancy en was in het verleden een collega van Arjan, Bastiaan en Mieke.

Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het samenstellen van jaarrekeningen, inboeken en begeleiden van administraties,  het opstellen van aangiften omzetbelasting, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting.

Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan mijn gezin en woon ik samen met mijn man Henk en twee puberende dochters in het mooie Nieuw-Schoonebeek. Door de afgelegen ligging van het dorp en afnemende voorzieningen ben je veel aangewezen op de auto en zul je me dan ook vaak in de auto zien racen om een boodschapje te doen of om mijn meiden naar sport of vrienden te brengen. Verder hou ik van gezelligheid met familie en vrienden.

[/read]

Edyta Skwierczynska

Adviseur

“De collega’s bij M2 accountants voelen als familie”

[read more=”Meer lezen over Edyta” less=”Inklappen”]De collega’s bij M2 accountants voelen als familie. Het is een klein bedrijf met heel vriendelijke mensen. Ik kom zelf uit Siedlce. Dat is een dorp in de buurt van Warschau in Polen. Ik kwam naar Nederland voor de liefde, maar helaas is die relatie ten einde. Ik wilde heel graag werken en kwam via een stage traject bij M2 terecht. Ontzettend leuk.
Bij M2 mag ik steeds meer dingen doen. Ik leer veel en doe nu naast het verwerken van administraties ook het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van belastingaangiften. Inmiddels heb ik mijn MBA diploma behaald en werk ik hard aan mijn Nederlands.

Lekker GTST kijken

Ik ga nog graag terug naar Polen. Twee keer per jaar ga ik daar naartoe. Er zit nog veel familie van me en daarom is het erg fijn om soms terug te gaan. Maar ik hou erg van Nederland. Ik kijk nu zelfs GTST! Verder zwem ik graag en klus ik in mijn huis in Emmen. Ook doe ik graag dingen met mijn zoon Jean-Max.
[/read]

Linda Borghuis

Adviseur

“Het mooie aan M2 Accountants is de laagdrempeligheid”

[read more=”Meer lezen over Linda” less=”Inklappen”]Sinds eind 2014 werk ik bij M2 Accountants. Na een tussenstop van 2,5 jaar in het bedrijfsleven ben ik weer terug in de accountancy. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het samenstellen van jaarrekeningen, het doen van aangifte Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting en Omzetbelasting. Ook begeleid ik ondernemers bij het voeren van de administratie en allerlei andere voorkomende zaken. Doordat de werkzaamheden en de cliënten erg afwisselend zijn, is geen dag is hetzelfde. Heerlijk!

Het mooie aan M2 Accountants is de laagdrempeligheid. Klanten kunnen met hun vragen zo even binnenwandelen. Er is weinig afstand en veel direct contact met de klant. Onderling kunnen we in het team makkelijk overleggen en is er een goede onderlinge sfeer.

En na het werk?

Naast het werk hou ik ervan om te koken en te bakken. Gezellig eten aan de keukentafel met familie of vrienden. Daarnaast reis ik graag. Ik vind het leuk om andere culturen en landen te ontdekken. Om te zien hoe andere mensen leven en werken. Hoog op mijn verlanglijstje staat New York. maar ook zou ik graag nog eens naar Zuid-Amerika, bijvoorbeeld Peru of Bolivia.
[/read]

Bart de Jager

Adviseur

“Beoordeel nooit op een individuele ervaring, accountancy is top!”

[read more=”Meer lezen over Bart” less=”Inklappen”]

Gedurende mijn studie Bedrijfseconomie aan de Stenden Hogeschool heb ik de specialisatie Accountancy and Controlling gevolgd. Door een individuele ervaring met Accountancy stond voor mij vast dat ik nooit de accountancy in zou gaan. Na het afstuderen ben ik bij een organisatie aan de slag gegaan waar ik meer inzichten kreeg in de accountancy. Dit waren zeer positieve ervaringen en kwam ik erachter dat accountancy helemaal niet zo erg is, sterker nog het is juist super leuk. Via-via kwam ik in contact met Arjan en mocht ik op gesprek komen. Na dat gesprek wist ik het zeker, hier wil ik werken.

Per 1 januari 2017 ben ik begonnen bij M2 Accountants en hier ben ik super in het team opgenomen. Er heerst een goede sfeer en iedereen staat klaar om elkaar te helpen. Dit is precies de ervaring die ik voelde tijdens mijn gesprek. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt en dit is in mijn ogen de ideale mix om een perfect team te vormen.  Door de ideale mix kan de klant op de optimale manier bediend worden.

En in mijn vrije tijd?

In mijn vrije tijd mag ik graag een balletje trappen. Ik heb één keer in de week voetbaltraining en op de zaterdag speel ik een wedstrijd bij vv Klazienaveen. Ook besteed ik graag mijn tijd aan klussen met vrienden en bezoek ik wedstrijden van de basketbalvereniging Donar.[/read]